DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
Kamel på vejen i Dubai
Dubai Museum
Dubai Museum
Dubai Museum
Er beliggende i det historiske Al Fahidi kvarter mod sydsiden af Dubai Creek. Bygningerne som idag huser Dubai Museum blev opført helt tilbage i 1787, og er dermed den ældste bygning i Dubai.
Dengang i 1787 fungerede bygningen som bolig for den daværende regerende familie i området.

I 1971 blev stedet åbnet som det officielle museum for Dubai og giver idag besøgende unik mulighed for at få et detaljeret indblik i den spændende historie og kulturarv i emiratet. Museet giver desuden et spændende indblik i livet som leves i ørkenen (beduinerne). Kyst- landbrugs- og marine livet beskrives også, herunder gives også oplysninger om den tidligste profession i Dubai nemlig perledykning.
Ud over det allerede nævnte kan man også se gamle våben, udstilliger af antikt pottemageri, smykker, tøj og mønter som vises i de hyggelige historiske rammer af museet.
En anden spændende attraktion på Dubai Museum er det traditionelle marked/souk-udstilling hvor der vises forskellige historiske butikker, hvor der er de opsatte mannequiner af håndværkere og købmænd sælger varer som urter og krydderier, og dermed giver gæsterne endnu et indblik i handelslivet i Emiratet, som det var engang.
Baggrundslyden, der afspilles i højttalere på stedet, giver en realistisk effekt af markedetlivet, som var man der selv i gamle dage.
På den store plads i midten af ​​museet er der udstillet lokale både og huse lavet af bambus med deres traditionelle møbler..
Dubais gamle fort
Fahidi Fortet
En anden stor attraktion som ligger med umiddelbar tilknytning til museet er det historiske Fahidi Fort. Fortet er firkantet i sin opbygning og har tårne ​​på tre af sine sider. To fine kanoner bevogter stedet ved hovedporten.
Modellen af ​​en traditionel dhow (sejlbåd) vises uden for museet og er en favorit blandt turister.

Åbningstider og Transport
Museet er åbent hele ugen fra 8.30 til 20.30, undtagen fredag, hvor det er åbent fra 14.30 til 20.30.
Entréen er fastsat til en meget rimelig pris på 3 Dirham for voksne og 1 Dirham for børn under 6 år.
Hvad angår transport så er det tilrådeligt at komme til museet med taxi, metro eller bus, da der kun er meget få parkeringspladser til rådighed.
Bus og metro kan tilgås via Ghubaiba og Fahidi Metro station.
Video fra Dubai Museum
Dubai Museum