DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
Solnedgang over historiske Dubai
Bastakia (det gamle Dubai)
Burj Khalifa Dubai
Bastakiya
Hvis du holder af kulturoplevelser, så er Bastakiya (Det gamle Dubai) lige stedet for dig.
Stedet er opkaldt efter den iranske by Bastak, og Bastakiya er en af de vigtigste historiske steder på den østlige del af Dubai. Bastakiya er beliggende på Bur Dubai siden af Dubai Creek og er et af de områder som først blev beboet i Dubai..
Denne del af det gamle Dubai blev bygget i slutningen af ​​det 19. århundrede af de persiske købmænd, der var involveret i perle- og tekstilhandlen. Men efter opdagelsen af ​​olie, blev de presset på deres forretning og det tvang dem mere eller mindre til at flytte til andre dele af byen. Omkring 1990´erne blev de fleste af de gamle bygninger i området overtaget af Dubai Kommune som efterfølgende stod for omfattende renovering og ombygning. Nogle af de historiske bygninger blev efterfølgende omdannet til kunstgallerier, moderne hoteller og cafeer.
Blandt de mest kendte bygninger i Bastakiya er
Al Fahidi Fort, Dubai Museum, Mønt Museet, og Majilis Gallery der imponerer med sin store samling af traditionel arabisk keramik og møbler og XVA Gallery der fremviser en omfattende samling af moderne kunst.
Et vigtigt og bemærkelsesværdigt træk ved disse bygningerne i Bastakiya er vindtårnene ​​på toppen af husene, der giver en kølende effekt til indedørsklimaet, selv under den fugtige periode sommersæsonen. Dette sammen med den snoede brostenvej ind i området gør Bastakiya til et meget interessant sted at besøge..
I vintermånederne afholdes der forskellige messer i Bastakiya, såsom
Bastakiya Art Fair hvor der i opsatte boder sælges lokal kunst, håndværk, antikviteter og modeprodukter.
Traditionel Souk i Dubai
Souk Al Bastakia, ligger tæt på Dubai Creek, og er en traditionel arabisk souk. Et marked der huser mange forskellige slags butikker, der sælger antikviteter, souvenirs, smykker, tøj, krydderier og kunsthåndværk. Gåture og udforske er den bedste måde at forstå dette kvarter. Parkering i dette område kan være noget af en udfordring, da de betalte parkeringspladser altid er overfyldt. Derfor er det bedst adgang til via taxa. Metro-tjenesten er tilgængelig indtil Al Fahidi station. De forskellige gallerier, caféer og museer har deres egne åbning og lukning timer.

Transport til Bastakiya
Parkering i området kan være noget af en udfordring da der som oftest er godt fyldt op på parkeringspladserne, hvor man kan holde mod betaling, hvis altså man kan finde en ledig plads. Har du lejet en bil i Dubai, så anbefaler vi at du måske lader den stå ved hotellet den dag du skal besøge Bastakiya. Vi anbefaler at du i stedet tager en Taxi derud så du nemt kan komme af når du ankommer uden at skulle tænke på parkering.
Vælger du at tage metroen så står du af på Al Fahdi Station.
Video fra Bastakiya
Bastakiya