DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
Sheik Maktoum
Sheik Saeed Al Maktoums Hus
Sheik Saeed Al Maktoums Hus
Sheikh Saeed Al Maktoum House er huset som den tidligere hersker Sheikh Saeed Bin Al Maktoum Al Maktoum har boet i, og det er et rigtigt fint eksempel på klassisk arabisk arkitektur. Huset som idag huser et museum, med antikke malerier og andre historiske effekter, ligger i Al Shindagha kvarteret ved Dubai Creek.

Huset blev oprindeligt bygget af Sheikh Saeeds far tilbage i 1830´erne og blev dengang først brugt til at føre tilsyn med skibsfart i floden. Det gamle hus, der oprindeligt også blev brugt af herskeren selv, blev på et tidspunkt revet ned, og derfor er det idag egentligt et nyt hus der ligger på grunden som dog er bygget efter de oprindelige byggetegninger.
Den nye bygning skiller sig smukt ud fra andre almindelige bygninger i området med sine trægitre, udskårne teak døre, og det særprægede vindtårn, som ses i de fleste af de traditionelle arabiske huse. Huset rummer imponerende tredive værelser med en central gårdsplads i midten. Inden i huset er det de særlige geometriske træudskæringer og blomstrede designs på interiøret der springer i øjenene.
Et andet bemærkelsesværdig træk ved huset er, at det ligesom næsten alle andre arabiske huse, er bygget så facaden vender mod Sydvest, som er retningen af ​​Mekka.

Sheikh Saeed Al Maktoum House fungerer idag som museum hvor der vises fotografier der skildrer Dubais historie og livet i Emiratet. Der udstilles også mønter, smykker, frimærker og andre sjældne ting såsom ældgamle officielle regerings dokumenter.
Et besøg i museet giver også et unikt indblik i den stærke relation mellem Al Maktoum familien og lokalbefolkningen i Dubai, og dermed også hvorfor den kongelige familie den dag i dag, stadig står hjertet nær hos indbyggerne i Emiratet.

Hvis du er historisk interesseret så bør du lægge vejen forbi Shaik Saeed Al Maktoums Hus !
Transport og indgang
Metro og busforbindelser er tilgængelige fra den nærliggende Ghubaiba station.
Huset/Museet er åben alle dage fra 08.00 til 20.30 undtagen fredag, hvor der normalt kun er åbent fra 15.00 til 21:30.
Indgangen koster 3 dirham pr. voksen og 1 dirham pr. barn under 6 år.
Der er også mulighed for at tilkøbe sig guidede rundvisninger på museet.
Video fra Sheik Saeed Al Maktoums Hus
Al Maktoum House