DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
Dubai Sheikh Zayed Road
Spar penge sightseeing - og spar tid !
Sheikh Zayed Road
Sheikh Zayed Road Dubai City
Sheikh Zayed Road
Dette er vejen som er opkaldt efter den tidligere formand for De Forenede Arabiske Emirater (UAE) Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan. Sheikh Zayed Road er en af ​​de største veje i Dubai City og er en del af E11 motorvejen, der strækker sig mellem Al Silah i nabo-Emiratet Abudhabi og Ras Al Khaimah nær grænsen til Oman. Sheikh Zayed Road strækker sig over hele 55 km og kører parallelt med kysten, fra World Trade Center Rundkørslen og videre helt ud til grænsen til Abu Dhabi.
Vejen var tidligere kendt som “Defence Road” men blev på et tidspunkt omdøbt af den tidligere hersker Dubai, Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum.

Sheikh Zayed Road er de fleste steder en seks-sporet vej i begge retninger og i midten af vejen løber “den røde linje” som er
Dubais metro.
Der er forskellige rundkørsler og afkørsler, der gør det muligt for trafikken at krydse vejen og komme væk fra motorvejen. Den største rundkørsel er Trade Center rundkørslen, der fører videre til Zabeel Park, Burjuman, Al Safa og Al Satwa. De andre store afkørsler leder trafikken videre til eks. verdens højeste bygning
Burj Khalifa, Safa Park, Mall of the Emirates og Dubai Marina. Hovedvejen og dens afkørsler er nøje planlagt på en sådan måde, at trafikken flyder frit i alle retninger, og trafikpropper som oftest kan undgåes.

Som værende Dubars hovedfærdselsåre, er Sheikh Zayed Road således også en af ​​de travleste og mest trafikkerede veje i hele byen. De fleste af de aller største skyskrabere i Dubai ligger ud til Sheikh Zayed Road og det er ikke mindst derfor, at du som turist i Dubai, også bør lægge vejen forbi Sheikh Zayed Road og nyde det betagende syn af disse enorme imponerende bygningsværker.
En af de mest kendte bygninger ved vejen er Emirates Towers, og for at nævne et par stykker mere; World Trade Center, Zabeel Tower, Al Rostamani Tower og Saeed Tower 1.
Ud over skyskrabere med hoteller og erhvervslejemål er der også nogle almindelige boligområder med lejligheder.

Hoteller ved Sheikh Zayed Road
Flere internationalt kendte hoteller som Fairmont Dubai, Holiday Inn Dubai - Al Barsha, Crowne Plaza Apartments & Hotel towers og Sheraton ligger også langs vejen.

Restauranter
Der er mange forskellige restauranter, caféer og fastfoodspisesteder ved Sheikh Zayed Road bla. kan vi nævne steder som Pizza Hut, KFC, BurgerFuel Nando´s, The Ivy og Dunes Café.
Video fra Sheikh Zayed Road
Sheikh Zayed Road