DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
Dubai skyline
Jumeirah Moskeen
Jumeirah Moskeen i Dubai
Jumeirah Mosque
Jumeirah Moskeen som ligger på Jumeirah Beach Road i den nordlige ende af Jumeirah, er en af ​​de mest besøgte moskeer i Dubai ikke mindst på grund af dens meget smukke arkitektoniske fremtoning.
Moskeen er bygget i traditionel Fatimid stil, og dette er en af ​​de mest fotograferede moskeer i hele Dubai. Moskeen som også kaldes "to minaret moskeen” er bygget under protektion af Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum og kan rumme omkring 1300 mennesker. Jumeirah Moskeen er konstrueret udelukkende af hvide sten. Den har to minareter, en central kuppel og indviklede mønstre.
En af årsagerne til at Jumeirah Moskeen, er noget helt specielt og noget af en turistmagnet, er at dette er den eneste moské i Dubai, der er åben for ikke-muslimer.

Rundvisning
Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding tilbyder en times rundvisning i moskeen som led i sin Open Door / Open Mind politik. Med Open Mind politikken og det at moskeen også er åben for ikke muslimer ønsker man at bringe mennesker sammen på tværs af nationalitet og trosretning. Rundvisningen i moskéen er beregnet til at øge bevidstheden om både Islam og kulturen i Emiratet blandt både lokalbefolkning og turister. Hver tur varer lidt over en times tid og der er en Q & A-session henimod i slutningen af rundvisningen hvor man kan stille spørgsmål. Turen giver mulighed for de besøgende at lære om islamisk arkitektur og betydningen af ​​de mange forskellige religiøse symboler og mønstre som præger moskeen.
Man kan komme på rundvisning fra lørdag til torsdag for 10 dirham pr. person. Selvom forudgående reservation normalt ikke er påkrævet, er det tilrådeligt at være til stede i moskeen omkring kl. 9.45 for at være sikker på at kunne være med fra start. Dørene lukker ved 10:05.

Påklædning

Der er dresscode på stedet så hvis man gerne vil kunne komme ind skal man være korrekt påklædt til lejligheden. For kvinders vedkommende betyder dette at man skal være iført kjole eller lange bukser, bluse eller trøje med lange ærmer og bære tørklæde. Mænd skal bære lange bukser og skjorte.
Skulle man være uheldig og komme til moskeen og ikke være “korrekt” påklædt er det muligt at låne tøj gratis.
Fotografering er tilladt inde i moskeen.

Transport

Der er desværre ingen metrostationer i nærheden af moskeen, men der er masser af buslinier der fører dertil. Taxi er nok den anbefalede transportform.
Besøgende bør komme nobelt påklædt. Kvinder skal bære lang nederdel eller bukser og bluser med lange ærmer og et tørklæde. Mænd bør bære bukser og skjorte. Tøj kan også lånes gratis på moskeen hvis du eks. kommer tilfældigt forbi og ikke er korrekt påklædt. Fotografering er tilladt inde i moskeen.
Video fra Jumeriah Moskeen i Dubai
Jumeirah Moskeen