DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !

Burj Khalifa

Kom på toppen af verden i Dubais vartegn - Verdens, til dato, højeste bygning - Burj Khalifa.
Den majestætiske bygning som er ca. 830 m høj, består af intet mindre end 160 etager, og er et absolut “must visit” i downtown Dubai, for turister der vel at mærke ikke lider af højdeskræk.
Én ting er næsten sten-sikker ! Når du kommer hjem efter en ferie i Dubai og du er sammen med dine venner igen, så lyder et af de første spørgsmål med garanti noget lignende;
“Var du oppe i den der høje bygning…Burh “et eller andet” ! :-) Dermed sagt..du kan ikke tage til Durbai uden at besøge Burj Khalifa !
burj khalifa 2024
Vores første gode råd herfra ! Book din tur op i Dubais højeste bygninger INDEN du tager hjemmefra !

SE OGSÅ: Spring køen over med RABATKODER

Vi ved, af erfaring, at for det første så er indgangsprisen som oftest er lidt “dyrere” hvis du booker når du først
er kommet til Dubai, og for det andet så kan du som regel også være heldig og slippe for en del af de lange køer, hvis du har styr på billetten hjemmefra.
Burj Khalifa Dubai
Tallene taler for sig selv..hvert år besøges Burj Khalifa af mere end 1,9 mio. besøgende og det er vel ikke så underligt, for hvem har ikke lyst til at komme hjem til venner og bekendte og kunne sige at man har besøgt verdens højeste menneskeskabte struktur ?

Dette imponerende bygningsværk er ud over at være inspireret af klassisk mellemøstlig arkitektur også en sammensmeltning af forskellige moderne designs og byggeteknikker og bygningen kaldes i folkemunde med rette et “menneskeskabt vidunder af det 21.
århundrede”.

124. etage

Turister der besøger Burj Khalifa, og gerne vil så højt op som muligt, nærmest flyves op mod toppen i en højhastighedselevator. Med lynets hast når man helt op til 124. etage på mindre end et minut ! Jo vist, det giver som oftest propper i ørerne..

På første observationsdæk, der netop ligger på 124. etage i en højde af 452 m, får du mulighed for at opleve den pragtfulde by i fugleperspektiv. For nyligt er det dog blevet muligt at komme endnu højere op og tager du således turen videre op til 148. etage, kommer du op til det højeste udendørs observatorium i verden.

148. etage - sidste stop !

Selv om Burj Khalifa har 160 etager så stopper turen for dit vedkommende altså på 148. etage, som er højeste punkt for almindelige dødelige.

148. etage er udstyret med diverse former for multimedia-præsentations-udstyr, hvilket betyder at du bla. kan leje et sæt hovedtelefoner, hvori du kan høre om bygningens historie, konstruktion osv.

Desuden er der opsat et teleskop, hvor du kan få 360 graders panoramaudsigt over emiratet.

Dækket på 148. etage har også en lille souvenirbutik som sælger forskellige ting du kan tage med hjem for at mindes den unikke oplevelse det har været at opleve verdens højeste bygning.

Flere spændende oplevelser i nærheden..
I umiddelbar tilknytning til dette menneskeskabte vidunder finder du desuden hvad der regnes for værende verdens største shoppingcenter,
Dubai Mall. Dette helt fantastiske shoppingcenter har næsten alt hvad hjertet begærer af al verdens mærkevarer, og du kan meget nemt bruge en hel dag på at gå på opdagelse i de mere end 2500 butikker.

Dubai Mall er uden tvivl endnu et “must do” på din ferie i Dubai og der er vel næppe heller den turist, som rejser til Dubai uden at lægge vejen forbi.
Dubai Fountain ved Burj Khalifa
Dubai Fountain
Ved foden af Burj Khalifa venter der dig endnu en storslående oplevelse i form af Dubai Fountain, som vel bedst kan beskrives som verdens største “musikalske” springvand. Skønheden på stedet understøttes af Souk Al Bahar, so mer den traditionelle arabiske souk (marked), der giver de besøgende et lille glimt af den gamle arabiske kulturarv.

Transport og Indgang
Burj Khalifa er åben for besøgende fra kl. 08:00 og billetter kan både købes i på stedet eller
online med rabat. Køber du billetter online kan disse indløses i billetautomaterne eller kiosker på stedet. Vær opmærksom på at entréprisen varierer alt efter tidspunktet for besøget.

Hvis du opholder dig i byens centrum er det relativt nemt at komme til Burj Khalifa og
Dubai Mall hvilket kan ske enten med Dubais Metro eller den kommunale buslinie. Den nærmeste metrostation er Burj Khalifa station, der ligger forbundet med Dubai Mall.

Foretrækker du at tage bussen til og fra stedet så er disse tilgængelige hver 15 min. fra nederste etage af Dubai Mall og går videre herfra til alle større busstationer.

Book din tur til Burj Khalifa her..
Har du rettelser eller kommentarer til denne artikel om Burj Khalifa ? Så Tip Dubairejser.dk !
Kender du til spændende steder og oplevelser i Dubai, som ikke er beskrevet her på siden, så vil vi også elske at høre fra dig..
E-mail linkstreetdk@gmail.com l Facebook www.facebook.com/huahin.dk